Product packaging recycling Instructions

<p><strong>Pieneksi tai tarpeettomaksi jääneet tuotteet</strong></p><p>Jos tuote on jäänyt koiralle pieneksi tai tarpeettomaksi, mutta on täysin käyttökuntoinen ja ehjä, suosittelemme, että tuote jatkaa käytössä jollakin toisella, jolle se on sopiva ja tarpeellinen. Ja jos tuotteeseen on vuosien saatossa tullut kulumaa, kannattaa se korjata. Voit myös myydä tai lainata käyttökuntoisia tuotteita ystäville - tai antaa lahjaksi! Hurtta-tuotteet ovat hyvin kysyttyjä esimerkiksi perinteisillä kirpputoreilla ja internetin koirakirppareilla.</p><p>Jos Hurtta-tuote ei sovellu enää käytettäväksi tai sen materiaalit eivät sovellu uudelleen muokattavaksi, voit toimittaa tuotteen sellaisenaan tekstiilien kierrätyspisteeseen. Uudelleen käytettävien tekstiilien kierrätykseen voit laittaa mm. vaatteita ja asusteita. Näiden tuotteiden tulee olla ehjiä ja puhtaita.</p><p>Jos vaate on todella käyttökunnottomaksi kulunut tai rikki, voit toimittaa sen puhtaana ja tiiviisti muovipussiin pakattuna poistotekstiilin keräykseen. Likaiset vaatteet sekä rikkinäiset ja likaiset asusteet tulee laittaa sekajätteeseen.</p>

Pieneksi tai tarpeettomaksi jääneet tuotteet

Jos tuote on jäänyt koiralle pieneksi tai tarpeettomaksi, mutta on täysin käyttökuntoinen ja ehjä, suosittelemme, että tuote jatkaa käytössä jollakin toisella, jolle se on sopiva ja tarpeellinen. Ja jos tuotteeseen on vuosien saatossa tullut kulumaa, kannattaa se korjata. Voit myös myydä tai lainata käyttökuntoisia tuotteita ystäville - tai antaa lahjaksi! Hurtta-tuotteet ovat hyvin kysyttyjä esimerkiksi perinteisillä kirpputoreilla ja internetin koirakirppareilla.

Jos Hurtta-tuote ei sovellu enää käytettäväksi tai sen materiaalit eivät sovellu uudelleen muokattavaksi, voit toimittaa tuotteen sellaisenaan tekstiilien kierrätyspisteeseen. Uudelleen käytettävien tekstiilien kierrätykseen voit laittaa mm. vaatteita ja asusteita. Näiden tuotteiden tulee olla ehjiä ja puhtaita.

Jos vaate on todella käyttökunnottomaksi kulunut tai rikki, voit toimittaa sen puhtaana ja tiiviisti muovipussiin pakattuna poistotekstiilin keräykseen. Likaiset vaatteet sekä rikkinäiset ja likaiset asusteet tulee laittaa sekajätteeseen.

<p><strong>Pakkausmateriaalit ja materiaalimerkinnät</strong></p><p>Kun kierrätät pakkausmateriaalin, raaka-aine päätyy takaisin käyttöön ja säästät luonnonvaroja. Löydät pakkauksista symbolit, jotka ohjeistavat sinulle oikeaoppisen lajittelun ja kierrätyksen.</p><p>Lajittele riippulaput, pahvihenkarit ja verkkokauppatilausten ruskeat paperipussit kartonginkeräykseen. Niistä ei tarvitse poistaa teippejä, hakasia tai etikettejä. Riippulapun ruskea paperinaru kuuluu myös pahvinkierrätykseen, mutta kudottu nyöri sekajätteeseen.</p><p>Pahvinkierrätykseen menevät pakkaukset tunnistat myös kierrätyksestä kertovan kolmiomerkin yhteydessä olevista koodeista: kartonki- ja paperipakkaukset PAP 21, PAP 22 ja aaltopahvipakkaukset PAP 20.</p>

Pakkausmateriaalit ja materiaalimerkinnät

Kun kierrätät pakkausmateriaalin, raaka-aine päätyy takaisin käyttöön ja säästät luonnonvaroja. Löydät pakkauksista symbolit, jotka ohjeistavat sinulle oikeaoppisen lajittelun ja kierrätyksen.

Lajittele riippulaput, pahvihenkarit ja verkkokauppatilausten ruskeat paperipussit kartonginkeräykseen. Niistä ei tarvitse poistaa teippejä, hakasia tai etikettejä. Riippulapun ruskea paperinaru kuuluu myös pahvinkierrätykseen, mutta kudottu nyöri sekajätteeseen.

Pahvinkierrätykseen menevät pakkaukset tunnistat myös kierrätyksestä kertovan kolmiomerkin yhteydessä olevista koodeista: kartonki- ja paperipakkaukset PAP 21, PAP 22 ja aaltopahvipakkaukset PAP 20.

<p><strong>Puhtaat suojapussit materiaalimerkintöjen mukaisesti kierrätykseen</strong></p><p>Lajittele tuotteen mukana tuleva muovinen suojapussi muovipakkausten kierrätykseen. Muovisen suojapussin tulee olla puhdas, mutta siitä ei tarvitse poistaa teippejä tai tarroja ennen kierrätykseen laittoa. Muovipakkausten kierrätykseen laitettavat pakkaukset tunnistat kierrätyksestä kertovan muovin materiaalimerkinnän (kolmiomerkin) yhteydessä olevista koodeista: LDPE 4, PP 05.</p>

Puhtaat suojapussit materiaalimerkintöjen mukaisesti kierrätykseen

Lajittele tuotteen mukana tuleva muovinen suojapussi muovipakkausten kierrätykseen. Muovisen suojapussin tulee olla puhdas, mutta siitä ei tarvitse poistaa teippejä tai tarroja ennen kierrätykseen laittoa. Muovipakkausten kierrätykseen laitettavat pakkaukset tunnistat kierrätyksestä kertovan muovin materiaalimerkinnän (kolmiomerkin) yhteydessä olevista koodeista: LDPE 4, PP 05.

<p><strong>Nämä sekajätteeseen</strong></p><p>Lajittele muut tuotteen pakkauksessa tai riippulapussa olevat osat sekajätteeseen. Esimerkiksi riippulapun nailonia olevat nyöri ja musta ripustuskoukku, tai pahvihenkarissa tuotteen paikallaan pitävä kuminyöri. Lisäksi tuotteen mukana voi tulla kosteuden poistajana silikageeliä sisältävä pussi, joka kuuluu myös sekajätteeseen.</p>

Nämä sekajätteeseen

Lajittele muut tuotteen pakkauksessa tai riippulapussa olevat osat sekajätteeseen. Esimerkiksi riippulapun nailonia olevat nyöri ja musta ripustuskoukku, tai pahvihenkarissa tuotteen paikallaan pitävä kuminyöri. Lisäksi tuotteen mukana voi tulla kosteuden poistajana silikageeliä sisältävä pussi, joka kuuluu myös sekajätteeseen.

<p><strong>Before it goes, consider if it can be reused</strong><br/><br/>Before disposing of any packaging material in a mixed waste bin, think if it might be able to be used in some other way. For example, a rubber band as a hair tie. Read more to find other clever ways to repurpose packaging materials. Nature-loving doggos will surely appreciate it.</p>

Before it goes, consider if it can be reused

Before disposing of any packaging material in a mixed waste bin, think if it might be able to be used in some other way. For example, a rubber band as a hair tie. Read more to find other clever ways to repurpose packaging materials. Nature-loving doggos will surely appreciate it.

<p><a href="/blogs/instructions/care" target="_blank" title="Care"><strong>Washing instructions &gt;</strong></a></p>

Washing instructions >