Sopimusehdot

1. YLEISTÄ

Nämä yleiset ehdot (""yleiset ehdot"") koskevat sinua, kun teet kuluttaja-asiakkaana (""sinä"", ""asiakas"") tilauksen ylläpitämämme verkkosivuston www.hurtta.com (""me"", ""Hurtta.com"") kautta (""verkkokauppa""). Kehotamme sinua perehtymään näihin yleisiin ehtoihin huolellisesti ennen tilauksen tekemistä verkkokaupassa.

Voidakseen tehdä tilauksen verkkokaupassa asiakkaan on oltava vähintään 18-vuotias ja hänellä on oltava pysyvä toimitusosoite verkkokaupan toimitusalueella. Pysyvinä osoitteina ei pidetä muun muassa postilokero-osoitteita, hotelleja tai muita vastaavia tilapäisiä osoitteita.

Asiakkaan on hyväksyttävä nämä yleiset ehdot voidakseen tehdä tilauksen verkkokaupassa. Hyväksymällä yleiset ehdot asiakas sitoutuu noudattamaan yleisiä ehtoja kokonaisuudessaan ja nimenomaisesti hyväksyy samalla henkilötietojensa ja evästeiden käytön Hurtta.com:n tietosuoja- ja evästesäännön https://hurtta.com/pages/tietosuojaseloste mukaisesti.

Tilaaminen ei vaadi asiakkaan rekisteröitymistä.

Toimitamme tuotteita koko Suomen alueelle, poislukien Ahvenanmaa.

2. TILAUKSEN SITOVUUS

Tuotteet tilataan verkkokaupasta lisäämällä tuotteet ostoskoriin ja suorittamalla maksu verkkokaupan ""Checkout""-sivulla. Tilauskäytäntömme mahdollistaa tilauksen tarkastamisen siinä olevien virheiden varalta ennen tilauksen lähettämistä meille. Kehotamme sinua tarkastamaan tilauksesi (tuotemäärä, koko, väri, ostajan yhteystiedot, jne.) huolellisesti erikseen jokaisella tilausprosessin aikana esitettävällä sivulla. Verkkokaupasta tilaaminen edellyttää toimivan sähköpostiosoitteen ilmoittamista.

Sopimus syntyy, kun asiakas suorittaa tilauksen ja saa siitä tilausvahvistuksen sähköpostitse. Vahvistuksessa ilmoitetaan tilauksen hinta, toimituskulut ja tilatut tuotteet sekä muut sovellettavan lainsäädännön edellyttämät tiedot.

3. HINNAT JA TIEDOT TUOTTEISTA

Voimassaoleva hinta on hinta, joka on Hurtta.com:n verkkosivuilla tilausta tehdessä. Kaikki ilmoitetut hinnat sisältävät arvonlisäveroa tuotteen verokannan mukaisen määrän. Veroerittely näkyy tilausvahvistuksessa. Kaikki hinnat on ilmoitettu sitoumuksetta ja Hurtta.com pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin sekä varaa oikeuden kaupan purkamiseen/peruuttamiseen hinnoitteluvirheiden johdosta.

Tuotteiden hinnat eivät sisällä mahdollisia maksutapa- tai toimituskuluja, vaan ne määräytyvät valitun maksu- ja toimitustavan mukaan. Toimituskulut ja valittuun maksutapaan liittyvät kulut ilmoitetaan verkkokaupassa välittömästi ennen tilauksen tekemistä ja veloitetaan tilauksen maksamisen yhteydessä.

Hurtta.com pyrkii pitämään verkkokaupassa esitettävät hintatiedot ja tuotteiden saatavuustiedot ajantasaisena ja oikeina, mutta ei takaa tietojen virheettömyyttä tai tuotteiden saatavuutta eikä vastaa niistä. Jos verkkokaupassa esitetty hinta on ollut selvästi virheellinen, Hurtta.com pidättää oikeuden purkaa sopimus. Hinta on ollut selvästi virheellinen ainakin silloin, kun se poikkeaa merkittävästi vastaavan kaltaisen tuotteen tavanomaisesta hintatasosta tai kun asiakkaan olisi muutoin pitänyt ymmärtää hinnan virheellisyys (esim. jos hinta on 0,00 euroa).

Mikäli ilmenee, että asiakkaan tilaama tuote on verkkokaupassa esitetyistä saatavuustiedoista huolimatta loppunut, Hurtta.com ilmoittaa asiasta viipymättä asiakkaalle tämän ilmoittamia yhteystietoja käyttäen. Jos tilattu tuote on tilapäisesti loppunut Hurtta.com sitoutuu hyvittämän asiakkaalle tämän tuotteesta maksaman hinnan täysimääräisesti, ja kaupan katsotaan kyseisen tuotteen osalta purkautuneen.

4. TOIMITUSVAIHTOEHDOT JA -HINNAT

Toimitamme tilauksesi Suomessa Postin kautta. Tuotteiden toimitusaika on Postin kautta noin 1-5 arkipäivää. Tuotteet lähetetään pääsääntöisesti kahden arkipäivän sisällä tilauksesta.

Saat tilauksestasi tilausvahvistuksen sähköpostiisi heti tilauksen jälkeen. HUOM! Mikäli et saa tilausvahvistusta antamaasi sähköpostiosoitteeseen, ota tällöin yhteyttä asiakaspalveluun.

Tutustu alla Hurtta.com:n tarjoamiin toimitusvaihtoehtoihin:

Postin postipaketti
· Nouto valitsemastasi Postista tai Postin noutopisteestä (hinta 4,90 €).
· Toimitus pakettiautomaattiin / SmartPost -lokeroon (hinta 4,90 €).
· Ilmainen toimitus yli 50 € tilauksiin

Verkkokaupan Nouto valitsemastasi Postin toimipisteestä -toimitustavalla paketti toimitetaan valitsemaasi Postiin, josta paketti on noudettavissa. Mikäli ilmoitat matkapuhelinnumerosi tilauksen yhteydessä, saat postin saapumisilmoituksen myös tekstiviestinä. Posti säilyttää pakettia postissa neljätoista (14) vuorokautta, minkä jälkeen paketti palautuu Hurtta.com:iin.

Verkkokaupan Postin pakettiautomaatti -toimitustavalla lähetys toimitetaan valitsemaasi Postin pakettiautomaattiin. Pakettia säilytetään automaatissa seitsemän (7) vuorokautta sen saapumisesta. Saapumisilmoitus ja pakettiautomaatin koodi lähetetään asiakkaalle tekstiviestillä, minkä vuoksi tämä toimitustapa edellyttää toimivan puhelinnumeron ilmoittamista. Mikäli pakettiautomaatti on täynnä ensimmäisenä toimituspäivänä, lähetys yritetään toimittaa seuraavana arkipäivänä. Mikäli automaatti on silloinkin täynnä, paketti ohjautuu automaattia lähinnä olevaan Postin toimipisteeseen.

HUOM! SmartPOST -automaattiin menevän paketin maksimimitat ovat 60x36x60 cm. Mikäli paketti ei mahdu (liian suuri koko tai pakettiautomaatti on täynnä) SmartPOST -automaattiin, paketti ohjataan lähimpään postitoimipaikkaan. Tarkista saapumisilmoituksesta paketin noutopaikka.

Hurtta.com pidättää oikeuden muuttaa toimitustapaa (mm. valita edullisin toimitustapa lähetyksille, jotka eivät sovellu valitun toimitustavan kuljetukseen) tai kuljetusmuotoa mikäli näemme sen parantavan palvelua tai valittu toimitustapa ei ole mahdollista käyttää tilauksen toimituksessa esim. lähetyksen koon, painon tai sisällön vuoksi.

Emme vastaa Postin jakeluhäiriöistä aiheutuneista viiveistä tai sen tekemistä muutoksista toimituksessa tai säilytysajoissa.

5. MAKSUTAVAT

Verkkokaupassamme voit tehdä ostoksia käyttämällä verkkopankkia, luottokorttia, Visa Electron -maksukorttia, Klarnan laskua tai osamaksua sekä MobilePay-mobiilimaksusovellusta.

Hurtta.com käyttää sekä Paytrail että Klarnan palveluja verkkokauppamaksujen käsittelyssä.
Tarkemmat tiedot eri maksutavoista ja niiden erityisehdoista löydät täältä https://hurtta.com/pages/maksutavat.

Jos valitset maksutavaksi Klarnan tilauksesi yhteydessä suoritetaan tavanomainen luottotarkistus, mikä voi tarkoittaa, että Klarna tarkistaa luottotietosi ulkopuolisesta luottotietorekisteristä. Mikäli sinulle tulee mieleen kysyttävää, pyydämme sinua ottamaan ystävällisesti yhteyttä Klarnan asiakaspalveluun, puhelin 09- 425 99 771, avoinna arkisin klo 9-18.

6. PERUUTTAMISOIKEUS, PALAUTUKSET JA VAIHTO

Hurtta.com noudattaa kuluttajansuojalakia ja Kilpailu- ja kuluttajaviraston verkkokauppaohjeita. Verkkokaupassa tapahtuva myynti on kuluttajansuojalainsäädännön tarkoittamaa etämyyntiä. Asiakkaalla on oikeus peruuttaa etämyyntisopimus ilmoittamalla peruuttamisesta viimeistään neljäntoista (14) päivän kuluttua tuotteen vastaanottamisesta. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tutustua tuotteeseen rauhassa kotona/sovittaa sitä tarvittaessa, kuten voisit tehdä normaalisti liikkeessäkin asioidessa. Jos tuote ei ole sopiva tai se ei vastaa odotuksiasi, olet oikeutettu palauttamaan sen 14 vuorokauden kuluessa tilauksen saamisesta.

Palautuslomakkeen löydät tästä https://hurtta.com/pages/palautuslomake.

Mikäli tilaus peruutetaan asiakkaan käytettyä peruuttamisoikeuttaan, asiakkaan on palautettava tuotteet neljäntoista (14) päivän kuluessa peruuttamisilmoituksen tekemisestä Hurtta.com palautusohjeiden mukaisesti.

Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, alkuperäistä vastaavassa kunnossa ja jälleenmyyntikelpoinen. Tuote on lähetettävä hyvin pakattuna, hyvässä kunnossa ja mielellään alkuperäisessä laatikossaan ja/tai pakkauksessaan. Asiakas vastaa käyttöönotetun tuotteen arvonalentumisesta, ja Hurtta.com:lla on oikeus vähentää palautettavasta summasta määrä, joka vastaa tuotteen arvonalennusta verrattuna tuotteen alkuperäiseen arvoon. Mikäli tuote on sen käytön johdosta tullut myyntikelvottomaksi, asiakas vastaa tuotteen koko arvosta ja, mikäli asiakas haluaa, että tuote lähetetään hänelle uudelleen, vastaa asiakas tästä aiheutuneista kuljetuskustannuksista. Ilmoitamme aina asiakkaalle tästä erikseen.

Hurtta.com:lla on Postin kanssa asiakaspalautussopimus, jolloin palautettava tuote viedään postiin toimipisteeseen. Sinun ei tarvitse maksaa palautuskuluja lähetystilanteessa. Ilmoita Postin kassalla meidän palautusnumero 605150. Liitä palautettavaan tuotteeseen alkuperäinen tilausvahvistus sekä ja täytä sähköinen Palautuslomake ennen kuin viet palautettavan lähetyksen postiin. Palauttaessaan paketin postin toimipisteeseen asiakkaan tulee varmistua palautuskuitin saamisesta ja säilyttämisestä kunnes on vastaanottanut Hurtan asiakaspalvelulta vahvistuksen palautuneesta tilauksesta. Lähetystä ei voi palauttaa kirjelaatikkoon.

Jos valitset toisen palautustavan, emme vastaa palautuksesta aiheutuneista kuluista.

Maksun palautus

Kun asiakas peruuttaa verkkokaupassa tekemänsä tilauksen, ja ellei toisin ole sovittu, Hurtta.com palauttaa tästä maksetun suorituksen toimituskuluineen pyrkien käyttämään sitä maksutapaa, jota asiakas on itse käyttänyt alkuperäisessä ostotapahtumassa. Palautus ei kata asiakkaan valitsemasta muusta kuin Hurtta.com:n tarjoamasta vakiotoimituksesta aiheutuvia lisäkuluja. Mikäli vain osa tilauksesta palautetaan, toimituskuluja ei palauteta. Mikäli verkkokaupasta ostettu tuote on palautettu Hurtta.com:lle yllä kuvatun mukaisesti, Hurtta.com palauttaa, yhteistyössä maksupalvelun tarjoajan kanssa, asiakkaan maksaman summan asiakkaalle ilman aiheetonta viivästystä, mutta kuitenkin viimeistään neljäntoista (14) päivän kuluessa siitä, kun Hurtta.com on vastaanottanut asiakkaan peruutusilmoituksen. Hurtta.com voi kuitenkin siirtää takaisinmaksua, kunnes Hurtta.com on vastaanottanut tuotteen tai asiakas on toimittanut tuotteen palautuksesta todisteen (esim. toimitustodistus).

Noutamattomasta paketista perimme 5€ palautuskulut, mikä vähennetään sinulle palautettavasta summasta.

Tuotteen vaihto

Verkkokaupasta ostettuja tuotteita ei vaihdeta verkkokaupassa toiseen tuotteeseen. Jos haluat vaihtaa tuotteen, tee uusi tilaus ja palauta jo vastaanottamasi tuotteen meille.

7. KULJETUKSESSA RIKKOUTUNEET LÄHETYKSET

Mikäli paketti on vaurioitunut kuljetuksessa ja mikäli myös tilattu tuote/tuotteet ovat vaurioituneet, tee noutopisteessä heti asiasta vahinkoilmoitus. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin toimitamme sinulle korvaavan tuotteen.

8. REKLAMAATIOT

Mikäli asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, väärä tuotteiden määrä tai tuote on vaurioitunut, tulee asiakkaan ilmoittaa asiasta viipymättä Hurtta.com:lle täyttämällä yhteydenottolomake https://hurtta.com/pages/yhteydenottolomake.

9. YLIVOIMAINEN ESTE (Force Majeure) 

Hurtta.com ei vastaa siitä, että tilauksen toimitus estyy, vaikeutuu tai myöhästyy Hurtta.com:n vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta, kuten sodasta, luonnonmullistuksesta, vienti- tai tuontikiellosta, viranomaisen päätöksestä, yleisen liikenteen häiriintymisestä tai muusta vastaavasta Hurtta.com:n toimintaa vaikeuttavasta tai estävästä toiminnasta.

10. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Hurtta.com käsittelee henkilötietoja kulloinkin voimassa olevan henkilötietolainsäädännön sallimalla ja velvoittamalla tavalla. Lisätietoja henkilötietojen käsittelystä löytyy Hurtta.com:n tietosuojaselosteesta https://hurtta.com/pages/tietosuojaseloste.

11. IMMATERIAALIOIKEUDET

Kaikki näiden verkkosivujen sisältö on Best Friend Group Oy:n ja/tai sen tytäryhtiöiden tekijänoikeuden alaista omaisuutta. Käyttämällä sivustoa sitoudut seuraaviin käyttöehtoihin: Kaikki näiden verkkosivujen tekstit, valokuvat, tavaramerkit, logot, tuotetiedot ja koodit ovat Best Friend Group Oy:n ja/tai sen tytäryhtiöiden omaisuutta. Verkkosivuilla olevan sisällön uudelleen tuottaminen, siirtäminen, jakelu tai säilyttäminen on kielletty ilman Best Friend Group Oy:n etukäteen antamaa nimenomaista kirjallista suostumusta.

12. EVÄSTEET

Hurtta.com hyödyntää sivuillaan evästeitä. Verkkosivun välityksellä voidaan evästeiden (""cookies"") tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla kerätä asiakkaan päätelaitteeseen tai verkkosivun käyttämiseen liittyviä tietoja, kuten tietoja siitä, miltä sivulta asiakas on saapunut verkkosivuille, mitä selainta asiakas käyttää tai milloin ja mitä verkkosivun osioita asiakas on selannut. Eväste on pieni tekstitiedosto, joka voidaan toimittaa asiakkaan päätelaitteelle verkkosivun välityksellä.

Evästeet mahdollistavat esimerkiksi verkkosivun käyttäjämäärien ja muiden verkkosivun käyttöön liittyvien tietojen käsittelyn. Saatujen tietojen avulla verkkosivun toimintaa voidaan analysoida ja kehittää asiakkaalle paremmaksi ja yksilöidymmäksi.

Asiakas voi estää evästeiden toiminnan niin halutessaan muuttamalla omia selainasetuksiaan. Asiakkaan tulee kuitenkin huomioida, että evästeiden käytön estäminen tai niiden poistaminen voi vaikuttaa haitallisesti verkkosivujen tai sen tiettyjen osioiden tai toimintojen käyttämiseen tai jopa estää sen kokonaan.

13. RIITOJEN RATKAISU

Näistä yleisistä ehdoista aiheutuviin riitoihin ja erimielisyyksiin sovelletaan Suomen lakia.

Osapuolet pyrkivät ratkaisemaan erimielisyydet ensisijaisesti neuvotteluteitse. Mikäli sovintoratkaisuun ei päästä, erimielisyydet ratkaistaan Helsingin käräjäoikeudessa Suomessa. Asiakas voi viedä erimielisyyden myös kotipaikkansa mukaan määräytyvän toimivaltaisen käräjäoikeuden tai kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

YHTEYSTIEDOT

Hurtta / Best Friend Group Oy

Asiakaspalvelu

PL 1769

70461 KUOPIO

Puh: +358 17 6811 800

Fax: +358 17 6811 821

email: customerservice@hurtta.com