Ravatessa roiskuu.

<p><strong>Tutustu pesuohjeisiin.</p></strong><p>Tarkasta aina hoito-ohjelapusta pesuohjeet. Osa Hurtta-tuotteista pestään käsin, ja osan voit pestä pesukoneessa, kunhan huolehdit sopivasta pesulämpötilasta ja linkouskierroksista.</p><p>Käytä hajusteetonta ja allergiaystävällistä pesuainetta, jotta varuste ei pesun jälkeen ärsytä koiraa. Valitse pesuaineeksi ympäristöystävällinen vaihtoehto, jotta myös kuormitus luonnolle on mahdollisimman pieni.</p>

Tutustu pesuohjeisiin.

Tarkasta aina hoito-ohjelapusta pesuohjeet. Osa Hurtta-tuotteista pestään käsin, ja osan voit pestä pesukoneessa, kunhan huolehdit sopivasta pesulämpötilasta ja linkouskierroksista.

Käytä hajusteetonta ja allergiaystävällistä pesuainetta, jotta varuste ei pesun jälkeen ärsytä koiraa. Valitse pesuaineeksi ympäristöystävällinen vaihtoehto, jotta myös kuormitus luonnolle on mahdollisimman pieni.

<p><strong>Valmistele.</strong></p><p>Poista karvat, kura ja hiekka pyyhkimällä pyyhkeellä tai kopistelemalla ulkona. Sulje pistolukot ja vetoketjut. Avaa kiristysnyörit, jotta tuote on mahdollisimman löysä. Jos olet lyhentänyt kiristysnyörejä, tee niiden päähän solmu, etteivät ne karkaa tuotteen sisälle pesun aikana.</p>

Valmistele.

Poista karvat, kura ja hiekka pyyhkimällä pyyhkeellä tai kopistelemalla ulkona. Sulje pistolukot ja vetoketjut. Avaa kiristysnyörit, jotta tuote on mahdollisimman löysä. Jos olet lyhentänyt kiristysnyörejä, tee niiden päähän solmu, etteivät ne karkaa tuotteen sisälle pesun aikana.

<p><strong>Näin peset pesukoneessa.</strong></p><p>Pese täysiä koneellisia ja annostele pesuaine ohjeen mukaan. Pesulämpötila on tärkeää säätää sopivaksi,ja useimmista pesukoneista löytyy monille Hurtta-tuotteille sopivia hienopesuohjelmia. Linkous kannattaa tehdä joko matalilla kierroksilla tai ei ollenkaan, jottei se pääse vahingoittamaan tuotteita. Tarkasta, ettei tuotteissa ole pesuainejäämiä. Tee tarvittaessa uusi huuhtelu.</p><p>Joissain Hurtta -tuotteissa on vedenpitävä kalvo. Kalvovaatteiden pesussa huuhteluaineen käyttöä ei suositella, koska se voi vahingoittaa kalvoa ja heikentää vedenhylkivyyttä. Huuhteluaineen sijasta voit käyttää pientä määrää pyykkietikkaa tai väkiviinaetikka-vesi -sekoitetta, joka raikastaa tuoksua ja on myös ympäristöystävällinen valinta.</p>

Näin peset pesukoneessa.

Pese täysiä koneellisia ja annostele pesuaine ohjeen mukaan. Pesulämpötila on tärkeää säätää sopivaksi,ja useimmista pesukoneista löytyy monille Hurtta-tuotteille sopivia hienopesuohjelmia. Linkous kannattaa tehdä joko matalilla kierroksilla tai ei ollenkaan, jottei se pääse vahingoittamaan tuotteita. Tarkasta, ettei tuotteissa ole pesuainejäämiä. Tee tarvittaessa uusi huuhtelu.

Joissain Hurtta -tuotteissa on vedenpitävä kalvo. Kalvovaatteiden pesussa huuhteluaineen käyttöä ei suositella, koska se voi vahingoittaa kalvoa ja heikentää vedenhylkivyyttä. Huuhteluaineen sijasta voit käyttää pientä määrää pyykkietikkaa tai väkiviinaetikka-vesi -sekoitetta, joka raikastaa tuoksua ja on myös ympäristöystävällinen valinta.

<p><strong>Näin peset käsin.</strong></p><p>Käsinpesua suositellaan erityisesti seuraaville varusteille:<ul><li><strong>Kookkaat koiran pelastusliivit.</li><li>Folio- ja kalvopintaiset tuotteet.</li><li>Pannat, valjaat ja taluttimet.</li><li>Koiran tossut.</li></ul></strong>Konepesu saattaa vahingoittaa näitä varusteita tai pesukonetta. Hurtan tossut voit pestä käsin miedolla pesuaineella tai vaihtoehtoisesti pesukoneen käsinpesuohjelmalla pesupussissa. Sulje tarranauhat huolellisesti ennen pesua. Pese folio- ja kalvopintaiset tuotteet sekä tossut oikeinpäin. Kuivata ilmavasti.</p><p>Pesu kannattaa tehdä isossa astiassa, jotta tuotetta mahtuu kääntelemään ja tahroja tarvittaessa kevyesti hankaamaan. Hyvin likaisia tuotteita kannattaa liottaa hetki ennen pesua, jotta lika irtoaa helpommin. Muista pesun jälkeen huolellinen huuhtelu pesuainejäämien poistamiseksi.</p>

Näin peset käsin.

Käsinpesua suositellaan erityisesti seuraaville varusteille:

  • Kookkaat koiran pelastusliivit.
  • Folio- ja kalvopintaiset tuotteet.
  • Pannat, valjaat ja taluttimet.
  • Koiran tossut.
Konepesu saattaa vahingoittaa näitä varusteita tai pesukonetta. Hurtan tossut voit pestä käsin miedolla pesuaineella tai vaihtoehtoisesti pesukoneen käsinpesuohjelmalla pesupussissa. Sulje tarranauhat huolellisesti ennen pesua. Pese folio- ja kalvopintaiset tuotteet sekä tossut oikeinpäin. Kuivata ilmavasti.

Pesu kannattaa tehdä isossa astiassa, jotta tuotetta mahtuu kääntelemään ja tahroja tarvittaessa kevyesti hankaamaan. Hyvin likaisia tuotteita kannattaa liottaa hetki ennen pesua, jotta lika irtoaa helpommin. Muista pesun jälkeen huolellinen huuhtelu pesuainejäämien poistamiseksi.

<p><strong>Kuivata huolellisesti.</strong></p><p>Pesua seuraa huolellinen kuivatus. Hoito-ohjelapusta näet, voiko tuotteen laittaa kuivausrumpuun. Valtaosa tuotteista ei sovellu kuivausrummussa kuivattavaksi esimerkiksi painavien metalliosien takia.</p><p>Kuivata tuotteet mahdollisimman ilmavasti ja väljästi, vaikkapa ripustamalla narulle tai henkariin. Niitä ei kannata roikottaa kiristysnyöreistä tai jalkalenkeistä, sillä niiden elastisuus voi kärsiä tai nyörit voivat katketa (takit voivat olla painavia pesusta tullessaan).</p><p>Kuivata paksut vedenpitävät varusteet, kuten koirien toppahaalarit nurinpäin käännettyinä, jolloin kuivuminen on nopeampaa. Voit kuivattaa koiran varusteita sisällä tai ulkona, suoraa auringonpaistetta välttäen.</p>

Kuivata huolellisesti.

Pesua seuraa huolellinen kuivatus. Hoito-ohjelapusta näet, voiko tuotteen laittaa kuivausrumpuun. Valtaosa tuotteista ei sovellu kuivausrummussa kuivattavaksi esimerkiksi painavien metalliosien takia.

Kuivata tuotteet mahdollisimman ilmavasti ja väljästi, vaikkapa ripustamalla narulle tai henkariin. Niitä ei kannata roikottaa kiristysnyöreistä tai jalkalenkeistä, sillä niiden elastisuus voi kärsiä tai nyörit voivat katketa (takit voivat olla painavia pesusta tullessaan).

Kuivata paksut vedenpitävät varusteet, kuten koirien toppahaalarit nurinpäin käännettyinä, jolloin kuivuminen on nopeampaa. Voit kuivattaa koiran varusteita sisällä tai ulkona, suoraa auringonpaistetta välttäen.

<p><strong>Ennaltaehkäise.</strong></p><p>Toisinaan koiran varusteetsaattavat haista. Ulkoa koiraan ja sen varusteisiin tarttuvan lian lisäksi turkin luontainen rasva voi aiheuttaa koiran varusteisiin epämiellyttävää, tunkkaista ja pinttynyttä hajua.</p><p>Voit ennaltaehkäistä hajuja pesemällä käytössä olevat varusteet säännöllisesti. Pese ja kuivata sesonkivarusteet ilmavasti ennen säilytykseen laittoa, vaikka ne eivät näyttäisi likaisilta. Näin ne eivät ala haista ja ovat heti käyttövalmiita, kun niitä jälleen tarvitaan.</p>

Ennaltaehkäise.

Toisinaan koiran varusteetsaattavat haista. Ulkoa koiraan ja sen varusteisiin tarttuvan lian lisäksi turkin luontainen rasva voi aiheuttaa koiran varusteisiin epämiellyttävää, tunkkaista ja pinttynyttä hajua.

Voit ennaltaehkäistä hajuja pesemällä käytössä olevat varusteet säännöllisesti. Pese ja kuivata sesonkivarusteet ilmavasti ennen säilytykseen laittoa, vaikka ne eivät näyttäisi likaisilta. Näin ne eivät ala haista ja ovat heti käyttövalmiita, kun niitä jälleen tarvitaan.

<p><strong>Tuuleta.</strong></p><p>Jos pesty ja hyvin kuivatettu tuote alkaa haista, kannattaa se ensimmäiseksi tuulettaa ulkona mahdollisimman ilmavasti, esimerkiksi henkarissa. Pakkaskelillä tuulettaminen on erityisen tehokasta, mutta myös kesällä tuuletus auttaa hajuihin hyvin. Vältä pitkäaikaista tuuletusta suorassa auringonpaisteessa.</p>

Tuuleta.

Jos pesty ja hyvin kuivatettu tuote alkaa haista, kannattaa se ensimmäiseksi tuulettaa ulkona mahdollisimman ilmavasti, esimerkiksi henkarissa. Pakkaskelillä tuulettaminen on erityisen tehokasta, mutta myös kesällä tuuletus auttaa hajuihin hyvin. Vältä pitkäaikaista tuuletusta suorassa auringonpaisteessa.

<p><strong>Pese uudestaan huolellisesti.</strong></p><p>Jos tuuletuskaan ei tehoa, tuote kannattaa pestä uudemman kerran huolellisesti pesuainetta käyttäen. Erityisesti paljon käytössä oleviin asusteisiin lika voi pinttyä todella tiukkaan, joten huolellinen liotus helpottaa puhdistamista. Huuhteluaineen käyttöä kannattaa usein välttää. Tarkasta, että tuote on puhdas ja kunnolla huuhtoutunut ja kuivata ilmavasti.</p>

Pese uudestaan huolellisesti.

Jos tuuletuskaan ei tehoa, tuote kannattaa pestä uudemman kerran huolellisesti pesuainetta käyttäen. Erityisesti paljon käytössä oleviin asusteisiin lika voi pinttyä todella tiukkaan, joten huolellinen liotus helpottaa puhdistamista. Huuhteluaineen käyttöä kannattaa usein välttää. Tarkasta, että tuote on puhdas ja kunnolla huuhtoutunut ja kuivata ilmavasti.

<p><strong>Pakasta.</strong></p><p>Mikäli tuote haisee kuivana pesun ja tuuletuksen jälkeen, voit poistaa hajuja esimerkiksi pakastamalla. Pakastaminen tappaa bakteereja ja mikrobeja, jotka saattavat aiheuttaa hajuja.</p><p>Pakastamisen voit tehdä pakastimessa tai ulkona pakkasella. Yleensä noin pari tuntia riittää, mutta tarvittaessa voit pakastaa pidempäänkin. Mitä ilmavammin pidät varustetta pakastuksen aikana, sitä paremmin pakastaminen neutraloi hajuja. Tiiviisti pakattua tuotetta kannattaa pitää pakkasessa pidempään.</p>

Pakasta.

Mikäli tuote haisee kuivana pesun ja tuuletuksen jälkeen, voit poistaa hajuja esimerkiksi pakastamalla. Pakastaminen tappaa bakteereja ja mikrobeja, jotka saattavat aiheuttaa hajuja.

Pakastamisen voit tehdä pakastimessa tai ulkona pakkasella. Yleensä noin pari tuntia riittää, mutta tarvittaessa voit pakastaa pidempäänkin. Mitä ilmavammin pidät varustetta pakastuksen aikana, sitä paremmin pakastaminen neutraloi hajuja. Tiiviisti pakattua tuotetta kannattaa pitää pakkasessa pidempään.

<p><strong>Kokeile etikkaa.</strong></p><p>Etikka neutraloi hajuja tehokkaasti. Voit suihkuttaa märkään tai kuivaan tuotteeseen suihkepullolla vesi-väkiviinaetikka -liuosta. Laimenna etikka aina vedellä.</p><p>Purista tai ravistele tuotteesta suihkuttelun jälkeen ylimääräinen neste pois ja kuivata se kunnolla. Etikan haju haihtuu nopeasti tuotteen kuivuessa, joten älä säikähdä etikan hajua.</p><p>Jos tuote haisee todella pahalle kauttaaltaan, voit lisätä väkiviina- tai pyykkietikkaa saaviin. Tällöin tuote kastuu etikkavedessä kauttaaltaan. Kuivata tuote liotuksen jälkeen kuten pesun jälkeen ja tuuleta vielä ulkona tarpeen mukaan.</p>

Kokeile etikkaa.

Etikka neutraloi hajuja tehokkaasti. Voit suihkuttaa märkään tai kuivaan tuotteeseen suihkepullolla vesi-väkiviinaetikka -liuosta. Laimenna etikka aina vedellä.

Purista tai ravistele tuotteesta suihkuttelun jälkeen ylimääräinen neste pois ja kuivata se kunnolla. Etikan haju haihtuu nopeasti tuotteen kuivuessa, joten älä säikähdä etikan hajua.

Jos tuote haisee todella pahalle kauttaaltaan, voit lisätä väkiviina- tai pyykkietikkaa saaviin. Tällöin tuote kastuu etikkavedessä kauttaaltaan. Kuivata tuote liotuksen jälkeen kuten pesun jälkeen ja tuuleta vielä ulkona tarpeen mukaan.

<p><strong>Kokeile hajuja poistavia suihkeita.</strong></p><p>Markkinoilla on tarjolla useita erilaisia hajuja poistavia suihkeita. Varmista aina niiden sopivuus tekstiileille, ja erityisesti teknisille ja vedenpitäville kalvotuotteille.</p><p>Hajua poistavat suihkeet tappavat bakteereja. Ne on usein kehitetty tuotteille, joiden peseminen on vaikeaa. Lue aina huolella pakkauksesta käyttöohjeet ja selvitä, suositellaanko suihkeita käytettäväksi ihoa vasten oleville vaatteille vai muille pinnoille.</p><p>Tarkasta myös, sisältääkö suihke hajuaineita, jotta suihke ei tuoksuineen ärsytä koiraa tai koiran ihoa. Varmista suihketta valitessasi myös sen ympäristöystävällisyys.</p>

Kokeile hajuja poistavia suihkeita.

Markkinoilla on tarjolla useita erilaisia hajuja poistavia suihkeita. Varmista aina niiden sopivuus tekstiileille, ja erityisesti teknisille ja vedenpitäville kalvotuotteille.

Hajua poistavat suihkeet tappavat bakteereja. Ne on usein kehitetty tuotteille, joiden peseminen on vaikeaa. Lue aina huolella pakkauksesta käyttöohjeet ja selvitä, suositellaanko suihkeita käytettäväksi ihoa vasten oleville vaatteille vai muille pinnoille.

Tarkasta myös, sisältääkö suihke hajuaineita, jotta suihke ei tuoksuineen ärsytä koiraa tai koiran ihoa. Varmista suihketta valitessasi myös sen ympäristöystävällisyys.

Korjausohjeet

Hurtta-tuotteet on suunniteltu siten, että kestävät monia seikkailuja. Jos jotain tapahtuukin tuotteelle, on olemassa helppoja tapoja korjata tuote...

Lue lisää

Hoito-ohjeet

Maapallomme on ainutlaatuinen leikkikenttä, josta jokainen koira omistajineen löytää aina uusia seikkailuja. ECO-tuotteet on tehty kestämään kovaa ...

Lue lisää

Kierrätysohjeet

Hurtta-tuotteet on suunniteltu kestämään aikaa ja kulutusta. Laadukas tuote kestää käytössä pitkään, ja sen ympäristökuormitus pienenee käyttökerta...

Lue lisää