Palautusehdot

Hurtta.com noudattaa Kuluttajansuojalakia ja Kuluttajaviraston verkkokauppaohjetta. Verkkokaupassa tapahtuva myynti on kuluttajansuojalainsäädännön tarkoittamaa etämyyntiä. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tutustua tuotteeseen rauhassa kotona/sovittaa sitä tarvittaessa, kuten voisit tehdä normaalisti liikkeessäkin asioidessa. Jos tuote ei ole sopiva tai se ei vastaa odotuksiasi olet oikeutettu palauttamaan sen 14 vuorokauden kuluessa tilauksen saamisesta.

Paketin noutamatta jättäminen ei ole palautus. Ilmoita logistiikkakumppanillemme, mikäli et aio noutaa pakettiasi. Noutamattomasta paketista perimme 5 € palautuskulut, mikä vähennetään sinulle palautettavasta summasta.

1. Sähköinen palautuslomake

Käytämme sähköistä palautuslomaketta, jotta saamme tiedon asiakkaan palautuksesta ennakkoon ja säästämme samalla luontoa ylimääräisiltä paperitulosteilta.

Täytä sähköinen palautuslomake ennen kuin lähetät tuotteen takaisin tästä. 

2. Posti palautus

Tämän jälkeen vie paketti sinua lähinnä olevaan Postiin ja käytä Postin sopimusnumeroa 605150, jolloin palautus on sinulle ilmainen.

Hurtta.com:lla on Postin kanssa asiakaspalautussopimus, jolloin palautettava tuote viedään postiin toimipisteeseen. Sinun ei tarvitse maksaa palautuskuluja lähetystilanteessa. Ilmoita Postin kassalla meidän palautusnumeromme 605150. Jos valitset toisen palautustavan, emme vastaa palautuksesta aiheutuneista kuluista.

Liitä palautettavaan tuotteeseen alkuperäinen tilausvahvistus sekä täytä sähköinen Palautuslomake ennen kuin viet palautettavan lähetyksen postiin. Palauttaessaan paketin postin toimipisteeseen asiakkaan tulee varmistua palautuskuitin saamisesta ja säilyttämisestä kunnes on vastaanottanut Hurtan asiakaspalvelulta vahvistuksen palautuneesta tilauksesta. Lähetystä ei voi palauttaa kirjelaatikkoon.

3. Palautettavan tuotteen kunto

Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön, alkuperäistä vastaavassa kunnossa ja myyntikelpoinen. Myös myyntipakkauksen tulee olla jälleenmyyntikelpoinen.

Jos olet sovittanut tuotetta lemmikillesi, ole huolellinen, ettei tuotteeseen tule tahroja ja poista mahdolliset koirankarvat tuotteesta.

Asiakas vastaa käyttöönotetun tuotteen arvonalentumisesta, ja Hurtta.com:lla on oikeus vähentää palautettavasta summasta määrä, joka vastaa tuotteen arvonalennusta verrattuna tuotteen alkuperäiseen arvoon. Ilmoitamme aina asiakkaalle tästä erikseen.

4. Maksun palautus

Palautusten käsittelyaika on 1–2 arkipäivää, kun tuote on saapunut meille tarkistettavaksi.

Mikäli asiakas palauttaa verkkokaupassa tekemänsä tilauksen kokonaan, ja ellei toisin ole sovittu, Hurtta.com palauttaa tästä maksetun suorituksen toimituskuluineen pyrkien käyttämään sitä maksutapaa, jota asiakas on itse käyttänyt alkuperäisessä ostotapahtumassa. Mikäli vain osa tilauksesta palautetaan, toimituskuluja ei palauteta. Palautus ei kata asiakkaan valitsemasta muusta kuin Hurtta.com:n tarjoamasta vakiotoimituksesta aiheutuvia lisäkuluja. 

Mikäli verkkokaupasta ostettu tuote on palautettu Hurtta.com:lle yllä kuvatun mukaisesti, Hurtta.com palauttaa, yhteistyössä maksupalvelun tarjoajan kanssa, asiakkaan maksaman summan asiakkaalle ilman aiheetonta viivästystä, mutta kuitenkin viimeistään neljäntoista (14) päivän kuluessa siitä, kun Hurtta.com on vastaanottanut asiakkaan peruutusilmoituksen. Hurtta.com voi kuitenkin siirtää takaisinmaksua, kunnes Hurtta.com on vastaanottanut tuotteen tai asiakas on toimittanut tuotteen palautuksesta todisteen (esim. toimitustodistus).

Vähennämme 14 EUR palautuskustannuksen palautettavasta summasta, mikäli lähetät palatukseen toisesta EU maasta kuin Suomesta. Suomessa palautus on ilmainen.

Palautusoikeus koskee ainoastaan tuotteita, jotka on ostettu verkkokauppamme kautta.

5. Tuotteen vaihtaminen

Verkkokaupassamme ei ole vaihtomahdollisuutta. Jos haluat vaihtaa tilaamasi tuotteen, sinun tulee palauttaa vaihdettava tuote verkkokauppaamme ja tehdä haluamastasi tuotteesta kokonaan uusi tilaus.

6. Reklamaatiot

Mikäli asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, väärä tuotteiden määrä tai tuote on vaurioitunut, tulee asiakkaan ilmoittaa asiasta viipymättä Hurtta.com:lle täyttämällä tämä reklamaatiolomake: https://hurtta.com/pages/reklamaatiolomake